Kunst

Kunstenaarsverklaring

Kunst: Bevrijden en richting creëren

Schilderen is een alchemie proces voor mij. Ik bevrijd alles wat in en rondom mij is zoveel mogelijk en tegelijkertijd creëer ik richting en laat ik allerlei mogelijkheden harmonieus met elkaar integreren.

De schilderijen weerspiegelen de diepste realiteit waarvan ik me bewust ben en die ik kan ervaren. Ik gebruik al mijn zintuigen in dit proces. Er zijn veel dimensies tussen deze ervaringen, percepties en gevoelens, en het moment dat de verf het doek raakt. Dit resulteert in verschillende lagen van abstractie in het werk. Als je goed kijkt, zie je meerdere schilderijen op een doek. Ik gebruik metaforen, figuren, symbolen of alleen kleuren. De impressies worden beschouwd als klassiek, eigentijds en zeer futuristisch. Ik beschouw tijd als een concept dat bestaat uit mogelijkheden, waarvan je kunt kiezen om erin te stappen of deze te negeren. Er is altijd beweging in de schilderijen, omdat in werkelijkheid alles voortdurend evolueert en verandert.

Tegenwoordig is, mensen die vrij willen zijn, een terugkerend thema in de wereld om ons heen. Ik geloof dat bevrijding een continu en natuurlijk proces is voor zowel individuen, organisaties als samenlevingen. Het bewustzijn van dit proces neemt toe.

Daarom is het universele thema van mijn werk vrijheid. Dit is zichtbaar door zowel de manier waarop ik schilder, als door de diversiteit aan impressies in mijn werk. Afhankelijk van de perceptie en keuzes van de kijker kan er iets anders worden ervaren. Dit maakt de schilderijen dynamisch, origineel en altijd fascinerend.

Schilderijen