Over José

Over José

José Beekers werkt in Breda als kunstenares, schrijver en coach. Ze studeerde bedrijfseconomie en informatietechnologie (bachelor) en informatiemanagement (master). Ze is ook bevoegd om les te geven op een HBO-opleiding en is master practitioner NLP (neuro linguistic programming). Ze was geïnteresseerd in de nieuwe technologie, die eind jaren ‘80 en ‘90 opkwam en de veranderingen, die deze met zich meebracht.

Ze werkte van 1984 tot 2002 bij grote organisaties in verschillende functies als informaticus, consultant, (project)manager en als docent. In deze periode werd ze zich ervan bewust dat als je veranderingen in organisaties wilt doorvoeren, het vooral om inzicht in en verandering van gedrag van mensen gaat.

Parallel aan deze periode werd ze geconfronteerd met fysieke en medische issues. Ze kampte hiermee sinds haar jeugd en ze gleed in een langdurige depressie. Ze vond in het reguliere circuit hierop geen antwoorden. Gedreven door de behoefte aan oplossingen, interesse en nieuwsgierigheid, ontstond er een zoektocht. Daarnaast ervaarde ze een groot verlangen naar authenticiteit. Ze kwam voor zowel voeding, gedrag als emotionele kwesties in contact met diverse alternatieve therapieën. Ze begon NLP te studeren en toe te passen. NLP hielp haar bij het oplossen van veel problemen in haar leven, inclusief depressie.

Ze dook ook in de ‘new age-beweging’. Ze bestudeerde en werkte met bloesemremedies, diverse ‘healing modaliteiten’, systeemopstellingen, meditatie en ademhalingstechnieken. Ze verdiepte zich in spiritualiteit, filosofie en kwantumfysica. Van 2002 tot 2010 had ze een bloeiende coachingspraktijk, waarin ze alle bovengenoemde technieken toepaste.

Daarna volgde een periode van integratie, verdieping en experimenteren. NLP bleef heel erg waardevol. Het duurde jaren voordat het volledig tot haar doordrong hoe sterk geprogrammeerd wij leven.

Ze beschrijft in haar boek ONTDEK je VRIJHEID! op een heldere manier hoe we ons zelf kunnen ‘deprogrammeren’. Haar conclusie is dat wij bewustzijn zijn en dat we daarmee ons eigen leven creëren, door energie aan te trekken. Helaas ligt over dit pure bewustzijn vaak een sluier van programmeringen, die gecontroleerd worden door de ‘mind’, zoals overtuigingen, normen, beperkingen enzovoorts. De meeste mensen leven daar vanuit. Ze realiseerde zich dat onze hele 3D-realiteit een illusie is en dus niet echt bestaat. Daarom hebben we vaak het gevoel in cirkeltjes rond te draaien, geleefd te worden of gelimiteerd te zijn. Deze programmering is de oorzaak van veel problemen zoals depressie, burn-out, stress en andere zowel persoonlijke als sociale problemen.

José leeft zelf vanuit dit vrije en authentieke bewustzijn en dit geeft haar mogelijkheden om diepere dimensies te ervaren. Deze dimensies kunnen ook in haar schilderijen waargenomen worden. Er is een diversiteit aan impressies in haar werk te zien. Afhankelijk van het soort bewustzijn, de keuzes en de perceptie van de kijker, kan iets anders ervaren worden. Dit maakt haar kunst fascinerend. In haar boek ONTDEK je VRIJHEID! legt ze uit wat dit pure vrije bewustzijn, dat ze masterbewustzijn of de Master noemt, is en ook wat dit illusionaire bewustzijn inhoudt. Ze noemt dit de Matrix. Ze beschrijft ook heldere praktische tools waarmee of waardoor je kunt beginnen vrijheid te ervaren. Ze begeleidt individuen, groepen en bedrijven op een creatieve, geïnspireerde en ontspannen manier, volgens de visie die ze beschrijft in haar boek.

Contact met José